-->

Νέα Εποχή Πρόληψης & Γονιδιωματική Ιατρική

 

ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ - ΙΑΤΡΙΚΗ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η νέα εποχή της Πρόληψης και της Γονιδιωματικής Ιατρικής 

Είναι γνωστές σε όλους μας οι σημαντικές εξελίξεις της Γενετικής διεθνώς.

Με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό πραγματοποιείται στις μέρες μας μία συστηματική και βασική έρευνα με στόχο την αποκρυπτογράφηση της δομής και του τρόπου λειτουργίας του γενετικού υλικού του ανθρώπου.
Οι τεχνικές και οι μέθοδοι εξελίσσονται με ιλιγγιώδη ρυθμό με αποτέλεσμα την καλύτερη και γρηγορότερη διάγνωση των νοσημάτων εκείνων που οφείλονται σε αλλαγές του γενετικού υλικού.

Η Γενετική πια δεν ασχολείται μόνο με σπάνια νοσήματα, αφού έχει αποδειχθεί ότι πολλά κοινά νοσήματα έχουν γενετική βάση κι επομένως αφορούν όλους μας.
Τα οφέλη από την έρευνα αυτή είναι άμεσα, γιατί η προέκταση αυτών των εφαρμογών θα μπορούσε να είναι προσεχώς η προσπάθεια θεραπευτικής προσέγγισης των γενετικών νόσων. Αυτή η ανάλυση μπορεί στην πραγματικότητα να μας δώσει πολλές ενδείξεις για οποιεσδήποτε γενετικές προδιαθέσεις που επηρεάζουν, για παράδειγμα, τον τρόπο με τον οποίο οι ουσίες που καταναλώνουμε μεταβολίζονται και χρησιμοποιούνται ή η ευαισθησία του οργανισμού και του δέρματος σε εξωτερικούς παράγοντες.
Είναι επομένως προφανές το ενδιαφέρον που μπορεί να έχει ο κάθε ιατρός στη Γενετική και η ανάγκη στενής του συνεργασίας με το γενετιστή.

 

Η γνώση αυτών των πληροφοριών και η σωστή ερμηνεία αυτών των δεδομένων επιτρέπουν την εφαρμογή προληπτικών στρατηγικών που μπορούν αποτελεσματικά να αντισταθμίσουν οποιαδήποτε δυσμενή γενετική προδιάθεση μέσω εξατομικευμένων σχεδίων διατροφής ή συγκεκριμένων αισθητικών θεραπειών.
Πρόκειται για μια εντελώς καινοτόμο προσέγγιση: στοχευμένη πρόληψη βασισμένη σε γενετική προδιάθεση.

Μέσω των εξειδικευμένων γενετικών δοκιμών που ανέπτυξε η SYNLAB , σε όλα τα κέντρα της μπορούν να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εξετάσεις :

 

Food Pro -

Ανάλυση ανίχνευσης των αντισωμάτων IgG που δημιουργούνται στο αίμα, λόγω της τροφικής δυσανεξίας.

SportGEN - Γονιδιακός έλεγχος αθλητικών επιδόσεων

« Οι γενετικοί παράγοντες συμβάλλουν κατά 20-50% στις παραλλαγές συγκεκριμένων γονιδίων που σχετίζονται με αθλητικές επιδόσεις. »

Ο αθλητισμός είναι το κλειδί για μια καλή ποιότητα ζωής, αλλά δεν αντιμετωπίζουμε όλοι μας τον αθλητισμό με τον ίδιο τρόπο.

Η Σημασία της Πρόληψης

Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ), αλλιώς αφροδίσια νοσήματα είναι λοιμώξεις που μεταδίδονται κατά κύριο λόγο μέσω της σεξουαλικής επαφής.

4K Score - Αξιολόγηση κινδύνου για επιθετικό καρκίνο του προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος στους άντρες και η δεύτερη σε συχνότητα αιτία θανάτου από καρκίνο στους άντρες. Η έγκαιρη διάγνωση όμως είναι εφικτή, αρκεί κάθε άντρας να ευαισθητοποιηθεί γι’ αυτό. Και αυτό, γιατί η πάθηση δεν δίνει κανένα σύμπτωμα στα αρχικά στάδια, όπου η νόσος είναι αντιμετωπίσιμη. 

NutriHealth - Προηγμένη Διατροφογενετική Ανάλυση

Η γενετική του κάθε ανθρώπου είναι μοναδική και έχει μοναδικές διατροφικές ανάγκες.

Με τη NutrıHealth προσαρμόζεις τη διατροφή σου στις ανάγκες του σώματός σου

Τεστ Τροφικής Δυσανεξίας στη Γλουτένη

Ο όρος ευαισθησία στη γλουτένη έχει επινοηθεί για να περιγράψει τα άτομα που δεν μπορούν να διασπάσουν τη γλουτένη.

ALLERGY TEST

- Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για τα πιο αντιδραστικά αλλεργιογόνα

Τεστ Τροφικής Δυσανεξίας στη Λακτόζη

Η δυσανεξία στη λακτόζη δεν χρειάζεται να στοιχειώνει τη διατροφή ή τη ζωή σου. 

Η δυσανεξία στη λακτόζη χρησιμοποιείται για να περιγραφεί η μη ικανότητα του οργανισμού ενός ανθρώπου να πέψει τη λακτόζη η οποία είναι το κύριο σάκχαρο στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

ΙΟΣ HPV

- ΟΤΑΝ Η ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ 

Έλεγχος Μαστού - Πρόληψη - BRCA+16 GENES Τεστ

Είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο να πληθαίνουν στο στενό κοινωνικό μας κύκλο τα περιστατικά που σχετίζονται με κάποια μορφή καρκίνου. Στον αντίποδα όμως, έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των συνανθρώπων μας, που έχουνε έρθει αντιμέτωποι με τη νόσο στο παρελθόν και βρίσκονται εν ζωή έχοντας «ξεχάσει» την περιπέτειά τους εδώ και πολλά χρόνια.

ΤΕΣΤ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ

«Ποιο τεστ πρέπει να κάνω για τον κορωνοϊό;»

Μέχρι στιγμής έχουμε μάθει ότι δεν υπάρχει μόνο ένα τεστ αλλά περισσότερα. Για να υπάρξει μια καθαρή απάντηση στο ερώτημα, πρέπει να το απευθύνουμε στον ιατρό μας.

Γιατί έτσι το τεστ θα είναι και για καλό δικό μας και για καλό όλων.

SYNLAB CYPRUS
PEIRAIOS 36, STROVOLOS | 2023, NICOSIA | email: info.cyprus@synlab.com

 

We want to make sure that you enjoy browsing our website and have a pleasant experience. To this end, this website places "cookies" on your computer to collect information about your use of our site. Please click on the ok button to accept the use of cookies on this website.