-->

neoBona - Nέας Γενιάς Μη-Επεμβατική Προγεννητική Εξέταση

Σύγχρονη Τεχνολογία

Το neoBona ανιχνεύει και προσδιορίζει τον κινδύνο χρωμοσωμικών ανωμαλιών στο έμβρυο, με πλήρη ασφάλεια για τη μητέρα και το αγέννητο παιδί.

Ο νέος, διπλής κατεύθυνσης προσδιορισμός αλληλουχίας του ολικού γονιδιώματος (Whole Genome Sequencing-WGS) επιτρέπει τη μέτρηση του μεγέθους των ελεύθερων μορίων του DNA (cfDNA). Λόγω του ότι το εμβρυϊκό κλάσμα cfDNA είναι κατά μέσο όρο μικρότερο σε μέγεθος από το μητρικό, διενεργώντας χρωμοσωμική καταμέτρηση στα μικρότερα θραύσματα του cfDNA, βελτιώνουμε την ευαισθησία και την αναλυτική ειδικότητα της εξέτασης, ακόμη και σε χαμηλές συγκεντρώσεις εμβρυϊκού κλάσματος.

_neoBona_1.pdf 

Εμβρυικό Κλάσμα

Η καινοτόμος, διπλής κατεύθυνσης τεχνολογία WGS επιτρέπει την ποσοτικοποίηση του εμβρυϊκού κλάσματος με ακρίβεια.

Γρήγορο και Οικονομικά Προσιτό

Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα εντός 5 εργάσιμων ημερών για το neoBona και το neoBona Advanced. Ο υψηλός βαθμός αυτοματοποίησης, μειώνει το κόστος της εξέτασης.

Συνδυασμός τεχνογνωσίας και τεχνολογίας

Που προκύπτει από την ένωση της τεχνογνωσίας της SYNLAB, ενός από τους κορυφαίους παρόχους διαγνωστικών υπηρεσιών της Ευρώπης, με την Illumina, παγκόσμιο ηγέτη στον νέας γενεάς προσδιορισμό αλληλουχίας του DNA.

Διενεργείται στην Ευρώπη

Το neoBona και το neoBona Advanced προσφέρονται και εκτελούνται αποκλειστικά στα ευρωπαϊκά εργαστήρια της SYNLAB.

Συμβουλευτική υπηρεσία από ειδικούς

Η ολοκληρωμένη υπηρεσία της SYNLAB περιλαμβάνει εξειδικευμένη συμβουλευτική υπηρεσία από εμπειρογνώμονες γενετικής προς το γιατρό.

Προηγμένη Τεχνολογία

TRISOMY SCORE (TSCORE)

Το neobona χρησιμοποιεί ένα καινοτόμο υπολογιστικό αλγόριθμο, ο οποίος παράγει το TSCORE, ενσωματώνοντας πολλαπλές παραμέτρους ώστε να παρέχει αξιόπιστα αποτελέσματα, ακόμη και σε ιδιαίτερα χαμηλές συγκεντρώσεις εμβρυικού κλάσματος. Το γεγονός αυτό επιτρέπει την έκδοση αποτελεσμάτων στην πλειονότητα των περιπτώσεων (ποσοστό επαναλήψεων δειγματοληψίας 1.5%).

✔ Υψηλότερη ακρίβεια της ανάλυσης του DNA

✔ Καθορισμός του εμβρυϊκού κλάσματος

✔ Βελτιωμένος διαχωρισμός των τρισωμιών από τις φυσιολογικές περιπτώσεις

✔ Δεν υπάρχει ο περιορισμός του ελάχιστου ορίου εμβρυϊκού κλάσματος

 

ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑΣ ΤΟΥ DNA

Η διπλής κατεύθυνσης τεχνολογία προσδιορισμού αλληλουχίας WGS δίνει τη δυνατότητα βαθύτερης και πιο ολοκληρωμένης ανάλυσης του cffDNA σε σύγκριση με τη συμβατική, μονής κατεύθυνσης τεχνολογία WGS, παράγοντας έτσι πιο χρήσιμες μετρήσεις κατά τον προσδιορισμό της αλληλουχίας του DNA, με αυξημένη ακρίβεια.

Το neoBona :

 • Ανίχνευση των πιο συχνών τρισωμιών: Τρισωμία 21, 18 και 13.
 • Διαθέσιμο από τη 10η εβδομάδα της κύησης (10 εβδομάδες + 0 ημέρες).
 • Κατάλληλο και για δίδυμες κυήσεις, περιλαμβάνοντας και τις περιπτώσεις εξαφάνισης του εμβρύου (vanishing twin).
 • Μπορεί να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις υποβοηθούμενης γονιμοποίησης, περιλαμβάνοντας και εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF), ως και IVF από δότη ωαρίων.
 • Συνολικό ποσοστό ανίχνευσης υψηλότερο από 99% για τις Τρισωμίες 21, 18 και 13.
 • Αποτελέσματα διαθέσιμα σε 5 εργάσιμες ημέρες για το neobona και neobona Advanced, 10 εργάσιμες ημέρες για το Neobona Αdvanced +.
 • Γενετική συμβουλευτική προς το γιατρό.

 

Untitled

Είμαι έγκυος: μπορώ να χρησιμοποιήσω το τεστ neoBona ;

Ενδείκνυται από την 10η εβδομάδα της κύησης.
Μπορεί επίσης να γίνει στην περίπτωση της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της εξωσωματικής γονιμοποίησης για τη δωρεά ωαρίων.
Είναι κατάλληλο για δίδυμες εγκυμοσύνες (με δύο έμβρυα).
το neoBona είναι μια γενετική δοκιμή διαλογής και ως εκ τούτου πρέπει να συνταγογραφηθεί από το γιατρό σας.

Τα πλεονεκτήματα

 • ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ : Το neoBona παρέχει μια ασφαλή ανάλυση του κινδύνου χρωμοσωμικών ανωμαλιών στο έμβρυο, με πλήρη ασφάλεια για τη μητέρα και το αγέννητο παιδί.
 • ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ : Το neoBona είναι το μόνο προγεννητικό τεστ που έχει την υποστήριξη μιας τεράστιας ομάδας πάνω από 600 γιατρών και ειδικών γενετικής, στη διάθεσή σας για να σας προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη βοήθεια.
 • CLOSE TO YOU: Η SYNLAB είναι το μόνο εργαστήριο που διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο κέντρων συλλογής στην Ευρώπη, που είναι πάντα εκεί που τη χρειάζεστε.
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΓΕΝΕΑΣ : Η neoBona χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής που αναπτύχθηκε από την Illumina, παγκόσμιο ηγέτη στην ανάλυση DNA, η οποία συνεργάστηκε στενά με τη SYNLAB για να ενσωματώσει την τεχνολογία με την κλινική και εργαστηριακή τεχνογνωσία του ομίλου. Το αποτέλεσμα είναι μια νέα γενιά μη επεμβατική προγεννητική δοκιμή, η οποία περιλαμβάνει τον προσδιορισμό του εμβρυϊκού κλάσματος για μεγαλύτερη ακρίβεια του αποτελέσματος.
 • ΕΜΒΡΥΪΚΟ ΚΛΑΣΜΑ : Σε αντίθεση με άλλες προγεννητικές εξετάσεις, το neoBona μετρά το εμβρυϊκό κλάσμα του δείγματος, εξασφαλίζοντας την αξιοπιστία του τελικού αποτελέσματος.
 • ΜΕΓΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ : Ο παραδοσιακός έλεγχος πρώτου τριμήνου αποτελείται από τη στατιστική ερμηνεία ορισμένων βιοχημικών παραμέτρων και παραμέτρων υπερήχων και παρέχει ένα στατιστικό δείκτη κινδύνου που είναι λιγότερο αξιόπιστο από το neoBona, καθώς δεν βασίζεται στη μελέτη του εμβρυϊκού DNA.
 • ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ : Η ιδιαιτερότητα της παραδοσιακής δοκιμής διαλογής είναι 95% με 5% ψευδώς θετικό: αυτό σημαίνει ότι από τα 100 υγιή, 5 έμβρυα ταξινομούνται ως θετικά και υποβάλλονται σε επεμβατικές διαδικασίες που θέτουν σε κίνδυνο τη μητέρα και το έμβρυο. Η neoBona, από την άλλη πλευρά, έχει υψηλότερη εξειδίκευση, με ψευδώς θετικό ποσοστό μικρότερο από 0,1% και έτσι επιτρέπει να αποφευχθεί ένας μεγάλος αριθμός περιττών επεμβατικών ερευνών.
 • ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ : Η ευαισθησία της παραδοσιακής δοκιμής διαλογής είναι 90%. Aυτό σημαίνει ότι από τα 100 έμβρυα με σύνδρομο Down,ο έλεγχος δεν ανιχνεύει 10 περιπτώσεις. Η ευαισθησία του neoBona, από την άλλη πλευρά, είναι υψηλότερη από 99%: η δοκιμή επιτρέπει μια πολύ υψηλότερη ακρίβεια του αποτελέσματος.

Τι είδους χρωμοσωμικές ανωμαλίες ανιχνεύει;

 • Πιο συχνές ανωμαλίες

Μια τρισωμία χαρακτηρίζεται από την παρουσία τριών αντιγράφων ενός χρωμοσώματος αντί των αναμενόμενων δύο αντιγράφων. Το neoBona ανιχνεύει τον κίνδυνο για τις ακόλουθες τρισωμίες:

Τρισωμία 21 ή Σύνδρομο Down, είναι η πιο κοινή.
Trisomy 18 ή Σύνδρομο Edwards έχει ένα υψηλό ποσοστό αποβολής. Χρωμοσωμική ανωμαλία ασυμβίβαστη με τη ζωή.
Trisomy 13, ή σύνδρομο Patau, σχετίζεται με ένα υψηλό ποσοστό αποβολής. Χρωμοσωμική ανωμαλία ασυμβίβαστη με τη ζωή.

 • Αλλοιώσεις των χρωμοσωμάτων του φύλου

Το neoBona ανιχνεύει τον κίνδυνο αλλοιώσεων στον αριθμό των χρωμοσωμάτων φύλου, μεταξύ των οποίων

Σύνδρομο Turner (45, X), απουσία χρωμοσώματος Χ στις γυναίκες.
Σύνδρομο Klinefelter (47, XXY), παρουσία ενός επιπλέον αντιγράφου του χρωμοσώματος Χ στα αρσενικά.

SYNLAB CYPRUS
PEIRAIOS 36, STROVOLOS | 2023, NICOSIA | email: info.cyprus@synlab.com

 

We want to make sure that you enjoy browsing our website and have a pleasant experience. To this end, this website places "cookies" on your computer to collect information about your use of our site. Please click on the ok button to accept the use of cookies on this website.