-->

NutriHealth - Προηγμένη Διατροφογενετική Ανάλυση

NutriHealth - Προηγμένη Διατροφογενετική Ανάλυση

Η γενετική του κάθε ανθρώπου είναι μοναδική και έχει μοναδικές διατροφικές ανάγκες.

Με τη NutrıHealth προσαρμόζεις τη διατροφή σου στις ανάγκες του σώματός σου

Για αυτό τον λόγο, μια διατροφή βασισμένη στη γενετική σου είναι μεταξύ 2 και 3 φορές πιο αποτελεσματική από μια συμβατική διατροφή. Η διατροφογενετική ανάλυση επιτρέπει ποια είναι η πιο κατάλληλη διατροφή για τη βέλτιστη κατάσταση υγείας και για την πρόληψη ασθενειών σε ατομικό επίπεδο. Η NUTRIHEALTH βασίζεται στα πιο σημαντικά επιστημονικά ευρήματα στον τομέα της γενετικής σχετικά με τη διατροφή, και αποτελεί μια από τις πιο προηγμένες διατροφογενετικές αναλύσεις, η οποία περιλαμβάνει μια ευκολοκατανόητη, ελκυστική, ολοκληρωμένη έκθεση με τα αποτελέσματα. Η NUTRIHEALTH δίνει πρακτικές και σημαντικές πληροφορίες για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου εξατομικευμένου σχεδίου υγείας που περιλαμβάνει διατροφή και αθλητικές δραστηριότητες για την επίτευξη μιας πιο δραστήριας και υγιούς ζωής. Το τεστ εντοπίζει 128 γενετικές παραλλαγές (SNPs) σε 95 γονίδια που σχετίζονται με τη διατροφή, το άθλημα, εξαρτήσεις (αλκοόλ και νικοτίνη), με το μεταβολισμό, την αποτοξίνωση και τη γήρανση.

 

 • ΔΙΑΤΡΟΦH

Προσάρμοσε τη διατροφή σου στις ανάγκες του σώματός σου

Ο μεταβολισμός μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα γονίδιά μας, και αυτό σημαίνει ότι ο κάθε άνθρωπος μεταβολίζει τις ίδιες ουσίες με διαφορετικό τρόπο. Για αυτό τον λόγο, κάθε άτομο χρειάζεται διαφορετική ποσότητα λιπαρών οξέων και υδατανθράκων, αναλόγως της γενετικής του. Η επιτρέπει τον προσδιορισμό αυτών των διατροφολογικών αναγκών, αναλύοντας το DNA.

 

 • ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ

Τι βιταμίνες και μέταλλα χρειάζεσαι?

Κατόπιν ανάλυσης του DNA σου, θα είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε τη γενετική σου τάση να έχεις ομαλά ή ανώμαλα επίπεδα βιταμινών B6, B9, B12, βιταμίνης Δ , μετάλλων, όπως και σιδήρου, καλίου, της οστικής σου πυκνότητας, κλπ. Γνωρίζοντας αυτές τις πληροφορίες, θα μπορέσεις να ρυθμίσεις τη λήψη ιχνοστοιχειών με την κατάλληλη διατροφή.

 

 • ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 

Σημαντικές επιδράσεις στις διατροφικές σου συνήθειες

Η υγεία σου σχετίζεται άμεσα με τη διατροφή, με το περιβάλλον και με τη γενετική σου. Η γενετική ανάλυση θα σου δώσει πληροφορίες σχετικά με την τάση σου για κατανάλωση σακχάρων, την αχορταγιά και την πείνα, όπως επίσης σχετικά με την αντίληψή σου για τη γεύση του γλυκού και του πικρού.

 

 • ΑΠΟΤΟΞΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα γονίδια επηρεάζουν επίσης τη σωματική σου ευεξία

Η NutrıHealth προσδιορίζει την αποτελεσματικότητα των μηχανισμών που προστατεύουν το σώμα σου από το οξειδωτικό στρες, όπως επίσης τη γενετική σου τάση για ομαλό επίπεδο σεληνίου και βιταμίνης Ε, δυο δυνατών αντιοξειδωτικών. Με αυτό τον τρόπο, αξιολογούνται ορισμένοι μηχανισμοί που σε προστατεύουν από τη βλαβερή επίπτωση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες δημιουργούνται από ουσίες όπως είναι ο καπνός του τσιγάρου, τα φάρμακα, η ακτινοβολία, κλπ..

 

 • ΑΘΛΗΜΑ

Προσάρμοσε τις αθλητικήκες σου δραστηριότητες στα σωματικά σου χαρακτηριστικά

Τα γονίδιά σου καθορίζουν εάν το σώμα σου είναι προετοιμασμένος περισσότερο για ασκήσεις ισχύος ή αντοχής, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με ποιες είναι οι πιο κατάλληλες δραστηριότητες και ασκήσεις για σένα, όπως επίσης σχετικά με τον κίνδυνο τραυματισμού.

 

 • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ ΣΟΥ

Η επίδραση των γονιδίων σου πάνω στο μεταβολισμό του σώματός σου

Στον οργανισμό υπάρχουν συγκεκριμένα ένζυμα που επεξεργάζονται τη λακτόζη, την καφεϊνή ή την αλκοόλη. Εάν ένα από αυτά τα ένζυμα δε λειτουργεί σωστά, μπορείς να αναπτύξεις ορισμένα προβλήματα υγείας. Στην περίπτωση της δυσανεξίας στη λακτόζη, το ένζυμο λακτάση δε μπορεί να διασπάσει το σάκχαρο του γάλακτος, προκαλώντας στα άτομα που την παρουσιάζουν προβλήματα όταν καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα. Στην περίπτωση της αλκοόλης και της καφεΐνης, ένας αργός και αναποτελεσματικός οργανισμός μπορεί επίσης να είναι βλαβερός. Με αυτή την ανάλυση θα έχεις πληροφορίες για την αποτελεσματικότητα του μεταβολισμού σου κατά την επεξεργασία αυτών των θρεπτικών ουσιών.

 

 • ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΛΙΠΩΝ ΚΑΙ ΣΑΚΧΑΡΩΝ

Με την κατάλληλη διατροφή μπορείς να προβλέψεις επιπλοκές στην υγεία σου

Τα επίπεδα καλής (HDL) και κακής (LDL) χοληστερίνης, των τριγλυκεριδίων και του σακχάρου στο αίμα καθορίζονται, εν μέρη, από τα γονίδιά μας. Σε περίπτωση που τα γονίδιά σας είναι δυσμενή, είναι πολύ συμαντικό να ρυθμίσετε αυτά τα επίπεδα με την κατάλληλη δίαιτα για να επιτευχθεί η καλή κατάσταση της υγείας και η πρόληψη ασθενειών.

 

 • ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Προσάρμοσε τον τρόπο ζωής σου στη γενετική σου

Η NutrıHealth, σου επιτρέπει να γνωρίσεις εάν τείνεις γενετικά προς τον εθισμό στο αλκοόλ ή στη νικοτίνη, όπως και η βιολογική σου τάση γήρανσης. Το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, μια ακατάλληλη διατροφή και / ή η έλλειψη σωματικής άσκησης οδηγούν σε μη υγιή τρόπο ζωής, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Σε περίπτωση που κάποιος έχει τάση για εθισμό στο αλκοόλ ή στη νικοτίνη, συνιστάται ιδιαίτερα η προληπτική αποφυγή κατανάλωσής τους, πόσο μάλλον όταν η τάση γήρανσης είναι μεγαλύτερη από το μέσο όρος, αφού το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ μπορούν να επιταχύνουν αυτή τη βιολογική διαδικασία.

 

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΝΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΤΕΣΤ ΤΡΟΦΙΚΗΣ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑΣ

Τα τεστ τροφικής δυσανεξίας (τροφικής υπερευαισθησίας) αξιολογούν την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος σε διάφορα τρόφιμα. Όταν η δραστικότητα είναι υψηλή σε σχέση με συγκεκριμένο τρόφιμο, αυτά τα τεστ δείχνουν ότι συνιστάται ο προσορινός περιορισμός ή η εξάλειψη τους από τη διατροφή.

Η NutrıHealth είναι διατροφογενετικό τεστ που καθορίζει τα τρόφιμα ή τις θρεπτικές ουσίες που πρέπει να συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας σύμφωνα με τα γονίδιά μας και, σε αντίθεση με τα τεστ τροφικής δυσανεξίας, δε μελετά αντιδράσεις τροφικής υπερευαισθησίας. Η διατροφογενετική είναι η βάση της εξατομικευμένης διατροφής, επειδή μας επιτρέπει να κατανοήσουμε τι χρειάζεται ο οργανισμός μας και, έτσι, τη δημιουργία ειδικής διατροφής για την κάλυψη των αναγκών αυτών. Το ένα τεστ συμπληρώνει τον άλλο και επιτρέπουν τη βελτίωση της υγείας μέσω της διατροφής.

Το τεστ NutrıHealth  είναι το πιο ολοκληρωμένο και ακριβές τεστ

Περιέχει την ανάλυση περισσοτέρων από 120 γενετικές παραλλαγές, οι οποίες έχουν επιλεχθεί βάσει επιστημονικών στοιχείων.

 • Περισσότερες από 120 γενετικές παραλλαγές (SNPs).
 • Πιο ενδεδειγμένο είδος διατροφής βάσει του DNA σου.
 • Πληροφορίες για το ποσοστό επιρροής της γενετικής και του περιβάλλοντος*. 
 • Συστάσεις για σωματική εκγύμναση.
 • Διατροφικοί πίνακες με πληροφορίες για μακροθρεπτικά, μέταλλα και βιταμίνες.
 • Προσωπικός οδηγός διατροφής, φυσικής δραστηριότητας μεταβολισμού και τρόπου ζωής.

*Μόνο όταν υπάρχει βιβλιογραφική απόδειξη

  

 

 

SYNLAB CYPRUS
PEIRAIOS 36, STROVOLOS | 2023, NICOSIA | email: info.cyprus@synlab.com

 

We want to make sure that you enjoy browsing our website and have a pleasant experience. To this end, this website places "cookies" on your computer to collect information about your use of our site. Please click on the ok button to accept the use of cookies on this website.